GENERELLE BETINGELSER


ENDRINGER


Endringer i antall gjester eller menyvalg skal skje senest 3 virkedager før levering og det er bestillers ansvar at denne informasjonen kommer frem til oss i tide. For bestillinger med over 70 gjester skal slike endring skje senest 5 virkedager før levering. Virkedager defineres som mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Avbestilling skal skje senest 4 virkedager før leveringsdato. Ved avbestilling senere enn dette vil bestillingen bli fakturert med 50% av leveringen hvis avbestillingen er gjort mellom 2 og 4 virkedager før avtalt levering. Avbestilling senere enn 2 virkedager før levering vil bli fakturert 100%.



RETUR AV UTSTYR


Retur av utstyr fra bedriften avtales med sjåfør ved levering. Dersom kunde returnerer utstyret selv må dette skje innen 3 virkedager etter arrangementet. Skadet eller tapt utstyr faktureres etter gjeldende priser fra leverandør.



BESTILLINGSTIDER


Bestillinger gjøres 1-2 virkedager før leveringsdag. Bestillinger som ønskes før dette må avklares med bedriften via telefon.



FRAKT OG LEVERING

Det kommer frakt i tillegg på alle leveranser som ikke hentes selv av kunde. De gjeldende takstene for frakt er som følgende:


Ring 1:

(Moss, Rygge, Våler, Råde, Son)

Kr. 150,-  + mva


Ring 2: 

(Fredrikstad, Sarpsborg, Vestby, Ås

Kr. 300,-  + mva


For leveranser utenfor disse områdene gjelder egne priser.

OBS! For kjøring på søndager kommer det ett kjøretillegg på kr. 100,-


Kunden er ansvarlig for at privat vei og adkomst til leveringssted er i forsvarlig stand og brøytet slik at leveranser kan skje uten problemer. Leveringstidspunkt skal avtales med bedrift på forhånd. Leveringstidspunktet er +/- 20 minutter fra avtalt leveringstidspunkt om ikke annet er avtalt.


Kunden må være tilstede ved leveringsstedet til avtalt tid. Vi tar forbehold om kjøreforhold og andre uforutsette hendelser som kan ha innvirkning hva leveringstid angår.



LEIE AV SELSKAPSLOKALE

Ved leie av selskapslokaler igjennom oss gjelder lokalenes egne regelverk for utleie. Leietaker er selv ansvarlig for eventuelle skader og erstatningskrav som måtte komme fra selskapslokalene. Avbestilling skal skje senest 1 måned før leiedato. Ved avbestilling senere enn dette vil leien bli fakturert i sin helhet.



PERSONELL


Ved leie av personell gjelder følgende:


  • Timer for servitør er minimum 3 timer
  • Timer for kokk er minimum 3 timer


Om selskapslokalet ikke er i nærheten av offentlig transport må det avtales alternativ transport for servitørene. Etter kl. 24.00 tilkommer nattillegg på kr. 100,- per time.



BETALINGSBETINGELSER


Alle leveranser faktureres etterskuddsvis med forfall 10 dager netto. Ved papirfaktura beregnes et faktureringsgebyr på kr. 50,-. Ønskes leveransen betalt kontant skal dette avtales på forhånd.


Purregebyr og renter ved for sen betaling beregnes etter gjeldende satser.


Mineralvann og annen drikke på flaske faktureres kun for antallet av åpnede/ureturnerte flasker.


MVA


Det er med dagens regelverk slik at bl.a. "Take Away" mat, herunder Catering belastes med i utgangspunktet 15% MVA. Det er likevel noen regler som vil medføre at catering også kan bli belastet med 25% MVA. Dette gjelder da bl.a. når:


  • Du leier personale til selskapet som f.eks. kokk eller servitør. Hele bestillingen vil da bli belastet med 25% MVA
  • Du leier servise slik som tallerkener, bestikk, glass osv. Hele bestillingen vil da bli belastet med 25% MVA
  • Mineralvann blir alltid belastet med 25% MVA.
  • Transport av Catering er en tjeneste og ikke en transport tjeneste og belastes derfor med 25% MVA.